DIA DE RÈCORDS A LA ZURICH MARATÓ BARCELONA

Texto: Organización Fotográfia: Manuel Roldán

  • Samuel Kosgei (KEN) i Tadu Teshome (ETH) guanyen i baten el rècord del circuit: 2:06’03 (homes) i 2:23’52 (dones)
  • Més de 15.000 corredors fan de la Zurich Marató Barcelona la cursa més popular des de la pandèmia
  • Eric Domingo bat el rècord Guiness de Marató empenyent una cadira de rodes on anava la seva mare, afectada d’esclerosi múltiple.
  • La Zurich Marató Barcelona 2022 ja té data, el proper 3 d’abril, i les inscripcions estan obertes.

973 dies després, la Zurich Marató Barcelona ha tornat a brillar. 973 dies després d’aquell 10 de març del 2019, la ciutat comtal ha vibrat, ha gaudit i ha acollit els 15.000 corredors vinguts de 120 països, disposats a viure una experiència màgica.

I el retorn ha sigut molt gran, amb un excel·lent dia per córrer. Tant els atletes com els ciutadans han gaudit d’una autèntica festa esportiva que va començar el divendres 5 de novembre amb l’obertura de l’Expo Sports, el 6 de novembre amb la celebració de la Breakfast Run by ASICS i la Kids Race by Caixabank, i avui diumenge amb la culminació dels 42k.

La jornada ha estat històrica. Samuek Kosgei i Tadu Teshome, els flamants guanyadors, han batut el rècord del circuit, una gesta que repeteix el que va passar el 2019, quan Alemu Bekele i Kuftu Tahir rebaixaven sengles marques, confirmant que les modificacions del circuit de la Marató el fan un traçat més ràpid sent igual d’atractiu.

Samuel Kosgei sorprenia als principals favorits i, amb un canvi de ritme al km 38, aconseguia prou avantatge per arribar a la recta final en solitari i per davant dels marroquins Othmane El Goumri i Mohamed Ziani, els seus companys al podi. L’atleta kenyà ho ha donat tot en els últims metres perquè tenia el rècord del circuit al seu abast. Després d’uns metres agònics, ha parat el crono en les 2:06,53, un segon més ràpid que l’anterior registre.

Samuel Kosgei: “Realment el circuit de la Zurich Marató Barcelona és molt bo, ràpid i plan. M’ha agradat molt i he vist que podia fer una bona marca. Fins al km 37 he estat seguint el ritme dels atletes etíops, i quan he vist que podia atacar m’he escapat fent un canvi de ritme que m’ha permès guanyar i aconseguir un nou rècord de la cursa. Estic molt molt content.”

Pel que fa a les noies, la debutant en la distància Tadu Tashome, de tan sols 20 anys, confirmava el seu excel·lent estat de forma i creuava la meta en primer lloc amb uns brillants 2:23’53, rebaixant en gairebé un minut la millor marca femenina a Barcelona, ​​2:24’44 i es convertia en la guanyadora més jove de les 42 edicions de la cursa. També haurien batut el registre Meseret Gola (2:24,09) i Meseret Belele (2:22,26), la segona i tercera classificada, respectivament.

Tadu Teshome“No puc estar més contenta. És el meu debut en marató i no només he aconseguit la victòria, sinó que a més a més he marcat el rècord del circuit barceloní. Me’n vaig molt feliç, l’ambient al circuit ha estat meravellós amb un públic entregat.”

Rècord Guiness

La jornada ha estat rodona també per a Eric Domingo, el corredor barceloní ha protagonitzat una de les històries més boniques de la cursa. Eric ha batut, ni més ni menys, que un rècord Guiness:ser el més ràpid en marató empenyent una cadira. Hi ha gaudit de valent la seva mare, Silvia Roldán, afectada d’esclerosi múltiple. Tots dos han completat la distància en 2,53,28, batent de llarg els 2:58,40 de l’anterior rècord. “Missió complerta, avui ha estat un dels dies més feliços de la meva vida per a mi i per a la meva mare. Aconseguim divertir-nos, competir i donar visibilitat a la malaltia”.

Deja una respuesta